De ce s─â ne urm─âre╚Öti? ­čĄö

Portavocea este newsletter-ul s─âpt─âm├ónal (╚Öi nu numai) despre politic─â industrial─â, nout─â╚Ťi din lumea sindicatelor ╚Öi analize ale protestelor din jurul lumii.

Lu─âm pres─â la puricat, g─âsim informa╚Ťiile, iar apoi ├«ntr-un format u╚Öor de digerat, cu umor ╚Öi ilustra╚Ťii, analiz─âm fenomenele.

Cartel ALFA?

Cartel ALFA este una dintre cele cinci confedera╚Ťii na╚Ťionale sindicale ╚Öi este una dintre primele organiza╚Ťii reprezentative ale muncitorilor libere de dup─â 1989. ├Än prezent, Cartel ALFA reprezint─â interesele lucr─âtorilor din 39 de industrii ╚Öi lupt─â pentru o lume mai echitabil─â, just─â ╚Öi egal─â.

Ac╚Ťiunile noastre

Din 1990 p├ón─â ├«n prezent, Cartel ALFA a fost prezent─â ├«n strad─â, la discu╚Ťi politice, ├«n fabrici al─âturi de muncitori ╚Öi ├«n afara hotarelor, pentru a reprezenta intereselor lucr─âtorilor pe care-i reprezent─âm. Printre numeroasele ac╚Ťiuni ale sindicatului, se num─âr─â:

  • ├Än 2011, c├ónd guvernul neoliberal implementa m─âsurile de austeritate, Cartel ALFA a demarat ac╚Ťiuni de protest la nivel na╚Ťional. ├Än acela╚Öi an, proiectul de privatizare a sistemului medical a scos ├«n strad─â muncitorii ╚Öi societate civil─â, ├«n r├óndul c─ârora Cartel ALFA s-a reg─âsit permanent.

  • ├Än 2017, cu trecerea contribu╚Ťiilor de la angajator la angajat - ÔÇťrevolu╚Ťia fiscal─âÔÇŁ - Cartel ALFA ╚Öi-a exprimat ferm dezacordul, a reprezentat lucr─âtorii ├«n discu╚Ťiile politice ╚Öi a fost prezent─â ├«n strad─â.

  • ├Än 2021, dup─â aproape un an de pandemie, Cartel ALFA a organizat o caravana a drept─â╚Ťii sociale at├ót ├«n ╚Ťar─â c├ót ╚Öi afar─â pentru a trage un semnal de alarm─â asupra greut─â╚Ťilor cu care oamenii muncii se confrunt─â.

  • ├Än 2022, a demarat o campanie al─âturi de Asocia╚Ťia ALEG pentru a pune presiune pe guvern s─â ratifice Conven╚Ťia OIM 190 pentru eliminarea discrimin─ârii ╚Öi violen╚Ťei de la locul de munc─â.


Portavocea a ├«nceput ├«n 2020 ca Portavocea Sindical─â ├«ns─â a trecut prin mai multe schimb─âri de imagine ╚Öi de con╚Ťinut. Newsletter-ul e scris de Radu Stochi╚Ťa, este destinat publicului larg ╚Öi nu reflect─â neap─ârat opiniile Cartel ALFA. Pentru comentarii, ├«ntreb─âri ╚Öi discu╚Ťii despre orice, scrie╚Ťi-mi la radu.stochita@cartel-alfa.ro.


Lu─âm ├«n serios prelucrare datelor cu caracter personal, iar politica de confiden╚Ťialitate a Substack (platforma pe care o folosim pentru a trimite e-mail-urile) o pute╚Ťi g─âsi aici. Dac─â dori╚Ťi s─â nu ne mai primi╚Ťi ├«n c─âsu╚Ťa de e-mail, v─â pute╚Ťi dezabona aici.

Subscribe to Portavocea ­čôú

Portavocea este newsletter-ul s─âpt─âm├ónal (╚Öi nu numai) despre politic─â industrial─â, nout─â╚Ťi din lumea sindicatelor ╚Öi analize ale protestelor din jurul lumii. Lu─âm presa la puricat, g─âsim informa╚Ťiile, iar apoi analiz─âm.

People

Cartel ALFA

Confedera┼úia Na┼úionala Sindical─â Cartel ALFA a fost creat─â ├«n 1990 ├«n scopul de a realiza o reprezentare real─â ┼či autentic─â a lucr─âtorilor din Rom├ónia.